Helmikuu
HELMIKUUN PERINNERUOKA
UUNPÖTTÖ
1 litra perunoita (n. 650 g)
3 dl maitoa
1 dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
10 g voita
2 tl suolaa
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada vesi pois ja survo perunat soseeksi eli pötöksi. Sekoita soseeseen ohrasuurimot, voi ja suola. Paista pöttöä uunissa 175 asteessa vähintään tunti. Mitä kauemmin maltat pitää pöttöä uunissa, sitä parempaa siitä tulee. Voit käyttää myös kokonaisia ohrasuurimoita.
(Lähde: Jaakko Kolmonen: Karjalan ja Petsamon pitäjäruoat)
YSTÄVÄLLE YSTÄVÄNPÄIVÄPIIRAKKA
Helmikuussa vietetään ystävänpäivää. Muotoile karjalanpiirakan kuoritaikinasta sydän, täytä se makealla herkulla ja paista uunissa kypsäksi. Voitele lopuksi voisulalla. Näin syntyy ystävänpäiväpiirakka!
Kokeile esimerkiksi seuraavia täytteitä:
Mansikkamannapuuro
Soseuta mansikat sauvasekoittimella, lisää sokeria maun mukaan ja sekoita mannapuuroon.
Mansikkariisipuuro
Soseuta mansikat sauvasekoittimella, lisää sokeria maun mukaan ja sekoita riisipuuroon.
Suklaamanna-Marianne
Sekoita mannapuuroon kaakaojauhetta (leivontakaakaolla saa vahvemman maun, tavallinen kaakaojauhekin kelpaa) ja Marianne Crush -leivontamurskaa
Uunibanaanipiirakka (raadin suosikki!!)
Levitä ajellun pohjan päälle riisipuuroa tai mansikkariisipuuroa, paloittele päälle banaania, ripottele banaaninpalojen päälle fariinisokeria, rypytä piirakka. Nauti kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera.
Lakkapiirakka
Sekoita riisipuuroon lakkahilloa. NAM!
Ohjeet ja kuvat: Outi Mulari